Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırıkla ilgili raporu tamamladı. Raporda, ısırığın kimin tarafından yapıldığına dair adli tıp açısından kesin bir sonuca varılamadığı oy birliğiyle belirtildi.
Rapor yayınlandı
Raporda, 8 yaşındaki kızın ağabeyi Enes Güran ile annesi Yüksel Güran’a ait adli ve tıbbi belgeler incelendi. Ağız ve diş modelleri, fotoğraf, video ve grafiklerle birlikte değerlendirildi. Enes Güran’ın sağ ön kolundaki yumuşak doku lezyonlarının, 27 Ağustos’ta yapılan muayeneye göre 3-6 gün öncesine (21-24 Ağustos) ait olabileceği belirtildi. Lezyonların mor renkte, yarım daire şeklinde olduğu ancak belirgin bir diş izi morfolojisi taşımadığı ifade edildi. Buna rağmen, lezyonların insan ısırık iziyle uyumlu olabileceği vurgulandı.Adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadı
Raporda, Adli Tıp Kurumu Adli Bilişim İhtisas Dairesi'nin incelemesi sonucunda, Yüksel Güran'a ait ağız ve diş modelleri, Enes Güran'ın diş muayenesi, Narin Güran'a ait panoramik grafi ve otopsi bulgularının birlikte değerlendirildiği belirtildi. Enes Güran'ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel, Enes veya Narin Güran tarafından ısırılma sonucu oluşmuş olabileceği ifade edildi. Ancak, lezyonların diş izinden kimlik tespiti için yeterli özellik taşımadığı ve ABFO kriterlerine göre "sonuçsuz" kategorisinde olduğu vurgulandı. Raporda, lezyonun kimin tarafından yapıldığına dair kesin bir sonuca varılamadığı kaydedildi.