Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi, Tanıtım ve Turizm Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Free Fighters Guild ve Geleneksel Türk Kılıcı kulüplerinin iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Türk Kılıcı Turnuvası, Zindankapı’da gerçekleştirildi.Bursa’nın Fethinin 700. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyon, tarihi mirası çağdaş spor anlayışıyla bir araya getirerek katılımcılara ve ziyaretçilere farklı bir deneyim sundu.




Türkiye’nin dört bir yanından sporcular Bursa’da buluştu
Turnuvaya İstanbul, Bursa, Uşak, Tekirdağ, İzmir, Tokat ve Antalya’dan gelen kulüpler katıldı. Free Fighters Guild (İstanbul), Bursa Historical Fencing Guild (Bursa), Uşak HEMA, Trakya HEMA (Tekirdağ), Gladiensis (İzmir), Danişmend (Tokat) ve Lycian HEMA (Antalya) bünyesindeki toplam 24 sporcu, geleneksel Türk kılıcı disiplininde mücadele etti.
64 müsabaka, 6 gösteri karşılaşması
Turnuva boyunca yoğun bir program uygulandı. Toplam 64 müsabakanın yanı sıra 6 gösteri karşılaşması da izleyicilerle buluştu. Sporcular, güvenliği sağlanmış ekipmanlarla ve şeffaf kurallar çerçevesinde centilmence mücadele etti.Şampiyon Yusuf Sidar Şahin oldu
Final karşılaşmasında Free Fighters Guild sporcusu Yusuf Sidar Şahin, Barış Efe Ünver’i mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu. Şahin’e altın madalya ile birlikte özel yapım Türk kılıcı hediye edildi.
Zindankapı’da tarih ve spor iç içe
Etkinlik boyunca ziyaretçiler yalnızca müsabakaları değil, aynı zamanda dönem atmosferini yansıtan kültürel bir deneyimi de yaşadı. Tarihi mekânın dokusuyla bütünleşen turnuva, geleneksel savaş sanatlarının kültürel mirasın yaşatılmasına katkısını bir kez daha ortaya koydu.

















