Gayrimenkul, tekstil, enerji, teknoloji, beyaz eşya ve savunma sanayi gibi birçok sektörde faaliyet gösteren Zorlu Holding, finansal dengelerini yeniden yapılandırmak amacıyla önemli bir adım attı. Holding, bünyesindeki Vestel Grubu ve Tekstil Grubu şirketlerinin vadesi gelen kredi borçlarını nakit akışına uyumlu hale getirmek için bankalarla görüşmelere başlayarak resmi olarak Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY) başvurusunda bulundu.Bu kapsamda, holdingin tekstil yatırımlarının merkezinde yer alan Bursa’daki Korteks fabrikası da sürecin kritik bileşenleri arasında gösteriliyor.


TİS Görüşmeleri Çıkmaza Girdi, Üretim Durdu
Finansal yeniden yapılandırma süreci piyasalar tarafından yakından izlenirken, Korteks cephesinden dikkat çeken bir gelişme daha geldi. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticileri arasında yer alan fabrikada, bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonuçsuz kaldı.Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine işçiler grev kararını uygulamaya koyarken, üretimin büyük ölçüde durduğu bildirildi.Yaklaşık 2 Bin Çalışan, Stratejik Üretim Merkezi
Yaklaşık 2 bine yakın çalışanın istihdam edildiği Korteks, Bursa sanayisinin en önemli üretim ve istihdam merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının belirlendiği İstanbul Sanayi Odası (İSO) “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2025” listesinde 325. sırada yer alan tesis, üretim kapasitesiyle hem iç pazarda hem de küresel ölçekte önemli bir rol üstleniyor.




















