Gerçekleşen kutlamada Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy: “19 Mayıs, 106 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadelemizi fiilen başlattığı gündür. Bu gün, topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin birlik ve beraberlik ruhunun güçlü bir inancının uyanışıdır; bir milletin yeniden dirilişi, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru atılan ilk adımıdır. 19 Mayıs, milletin bağrında temiz bir neslin yükseldiği gündür. Bugün, spordan sanata, bilimden kültüre birçok alanda büyük başarılara imza atan gençlerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle, gençler cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Almakta olduğunuz terbiye ve eğitim, insanlık için en değerli örnek olacaktır. Sevgili gençler, sizin bu mücadeleniz, azminiz, sabrınız ve çalışkanlığınız ülkemizi yeni ufuklara taşıyacaktır. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti. Biz de sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bir kez daha, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en samimi duygularımla kutluyor; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürünün konuşmasının ardından Akıncılar Bacıbeyler Kılıç Kalkan ekibinin tarafından gösteri düzenlendi.
Bursa Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Aslan’dan günün anlam ve önemine ilişkin ‘O Geliyor’ adlı şiiri okudu.