Düzenlenen tanıtım toplantısında Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Başkanı Zekeriya Birkan: “Toplumlarımız arasındaki birlik, dostluk, kardeşlik ve kültürel paylaşımı hep birlikte yaşattık ve güçlendirdik. Bugün, Uluslararası Bursa Festivali’nin önemli bir parçası olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile 64. Uluslararası Bursa Festivalinin tanıtımı için bir aradayız. 64 yıldır kesintisiz devam eden, yarım asrı geride bırakan bu köklü kültürel mirası yaşatmaya ve geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Bu güçlü gelenek, Bursa’nın yalnızca tarihi ve doğal güzellikleriyle değil, kültür, sanat ve uluslararası organizasyonlarıyla da öne çıkan bir şehir olmasında büyük rol oynamaktadır. Bursa denildiğinde akla gelen en önemli kültür ve sanat markalarından biri hiç şüphesiz Bursa Festivali’dir. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı olarak bu yıl da festivalimizi hazırlarken yönetim kurulumuz ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte büyük bir emek ortaya koyduk. Programı hazırlarken her ayrıntıyı özenle değerlendirdik. Bir yandan yıllardır festivalimizin taşıdığı saygınlığı korumayı, diğer yandan ise Bursalı sanatseverlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedefledik. Bursa, kültür ve sanata değer veren, bu alandaki beklentileri her geçen yıl daha da yükselen bir şehirdir. Bu anlayışla festival programımızı, her yaştan vatandaşımızın kendinden bir parça bulabileceği, farklı sanat dallarını bir araya getiren zengin bir içerikle hazırlamaya özen gösterdik.” dedi.
Festivalin ana sponsoru Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kızıl: “Şirketimiz, bugün uluslararası arenada üretim yapan ve Avrupa’da da üretime başlamış bir konuma ulaştı. Almanya’da doğrudan satış faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Son 2 yıldır uluslararası projelerimizde önemli adımlar atıyoruz. Ancak bu projeleri hayata geçirirken Bursa’yı hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Bursa’dan olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bizim bakış açımıza göre spor ve sanat her zaman birbirinin yanındadır. 2009 yılından bu yana Bursaspor Basketbol’a sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. Bu nedenle Bursa Festivali’nin açılışında yer almak bizim için her zaman ayrı bir anlam taşıyor. Sayın Başkan’ın davetiyle bu yıl da festivalin açılışında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bursa’yı çok seviyoruz. Bu yıl da çok başarılı ve unutulmaz bir festival gerçekleşeceğine inanıyoruz. Festivalin açılışında Bursa’nın yanında olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu güzel organizasyonun kentimize ve tüm Bursalılara hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba: “Kültür birikimimizi geleceğe taşıyan, sanatın birleştirici gücünü toplumun her kesimiyle buluşturan bu kıymetli organizasyonu hayata geçiren başta Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Birkan olmak üzere yönetim kuruluna, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına ve destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bursa, tarihi, doğal güzellikleri ve köklü medeniyet mirasıyla olduğu kadar kültür ve sanat hayatıyla da Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Bu anlayışla kültür ve sanatı yalnızca belirli günlere ya da belirli dönemlere sıkıştırmadan, yılın her dönemine yaymayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz hafta büyük bir katılım ve coşkuyla tamamladığımız 38. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması bunun en güzel örneklerinden biri oldu. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen halk dansları topluluklarını Bursa’da buluşturarak dostluğu, kardeşliği ve kültürel zenginliği aynı sahnede yaşadık. Şehrimizin uluslararası kültür kimliğine önemli katkı sağlayan bu organizasyonda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.
Şehrimizin en güçlü kültür ve sanat markalarından biri olan 64. Uluslararası Bursa Festivali’ni bu yıl da aynı heyecanla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kültür ve sanat etkinliklerini hemşehrilerimiz için son derece önemsiyoruz. 21 Temmuz’da başlayacak festivalimiz boyunca birbirinden değerli sanatçılarımız Bursalı sanatseverlerle buluşacak. Birbirinden özel konserler ve etkinliklerle yaz akşamlarımız kültür ve sanatla renklenecek. Festival programımızın detaylarını Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri birazdan sizlerle paylaşacak. Festival kapsamında düzenlenecek 14etkinlikle 21 gün boyunca Bursalı hemşehrilerimizi sanatla buluşturacağız. Programda Bursa’mızın değerli sanatçılarının yanı sıra Fatih Erkoç gibi önemli isimler de yer alacak. Bu yıl festivalimizde önemli bir yeniliği de hayata geçiriyoruz. Çocuklarımıza yönelik özel etkinliklerle programımızı daha da zenginleştireceğiz. Minik misafirlerimizi sahne sanatlarının büyülü dünyasıyla buluşturacağız. Böylece festivalimizin, 7’den 70’e herkesin kendinden bir parça bulabileceği gerçek bir kültür ve sanat şölenine dönüşmesini hedefliyoruz. Kültür ve sanatın herkes için ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyoruz.
Kültür ve sanat faaliyetlerimizi yalnızca Bursa Festivali ile sınırlı tutmuyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sadece 6 ay içerisinde 84 kültür ve sanat etkinliğine imza attık. Her ay ortalama 100 binhemşehrimizi kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturuyoruz. Yaz boyunca şehrimizin farklı noktalarında konserler, sergiler ve çeşitli kültürel etkinliklerle Bursa’nın kültür ve sanat hayatını canlı tutmaya devam edeceğiz. Ayrıca kültür ve sanatı yalnızca kent merkezinde değil, ilçelerimizde ve mahallelerimizde de vatandaşlarımızla buluşturmayı sürdüreceğiz. İnanıyoruz ki sanatın olduğu yerde umut vardır, birlik vardır, kardeşlik vardır. Bursa’nın her mahallesinin bu güzelliklerden faydalanmasını istiyoruz. Bu büyük organizasyonların daha geniş kitlelere ulaşmasında siz değerli basın mensuplarımızın katkısını son derece önemsiyoruz. Festivalimizin ve tüm kültür-sanat etkinliklerimizin kamuoyuna en doğru şekilde aktarılmasına verdiğiniz destek için teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
















