Bursa'da, son dönemin en ilgi çekici dolandırıcılık davası, 52 sanıklı dosyasıyla devam ediyor. Bursa 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, merkezde avukat Yusuf Çakır yer alıyor. Çakır’ın babası F. Çakır ise Bursa Adliyesi’nde hâkim olarak görev yapıyor, ayrıca bir ağabeyi de hâkimlik yapıyor. Yusuf Çakır, çevresindeki çok sayıda kişiye, araç ticareti yaparak kazanç sağlanacağı vaadiyle milyonlarca lira topladı. 0 kilometre lüks araç satışı yaptığı iddia edilen Çakır, aracın temininde sıkıntı yaşamadığını ve yaptığı satışlardan kazanç sağladığını belirtti. Bu açıklamalarla birçok kişiyi kandıran Çakır’a büyük meblağlar gönderildi.




Milyonlarca Lira Para Kayboldu
Dava dosyasına göre, Çakır’ın hesabına milyonlarca lira para aktarıldı. Ancak, son aşamada hesapta yalnızca 139 milyon 136 bin 277 TL kaldı. Konuyla ilgili iki kaynak ise gerçek rakamın 200 milyon TL seviyesinde olduğunu belirtti. Çakır’ın kız arkadaşı da davada sanıklar arasında yer alıyor. Aktulum Tekstil'in sahipleri Serkan ve Osman Aktulum, 110 milyon TL'yi kaybeden ilk isimler arasında yer alıyor. Gökhan Aktaş ise 20 milyon TL ile en büyük mağdur ikinci kişi oldu. Aktaş, bir kez de 800 bin liralık transferi, Çakır’ın hâkim babasının hesabına yaptığını ifade etti. Ayrıca, çok sayıda avukat da bu dolandırıcılıktan nasibini aldı.
Çakır'ın Savunması: "Kimseyi Dolandırma Amacım Yoktu"
Çakır, kendisine gönderilen 139 milyon 136 bin liranın büyük bir kısmını ya nakit olarak çekti ya da elektronik ödeme sistemlerine gönderdi. Bir kısmı ise küçük parçalara bölünerek çok sayıda kişinin hesabına aktarıldı. Av. Yusuf Çakır, ifadesinde kimseyi dolandırma niyetinde olmadığını savundu. Çakır, araç alım satım işine maddi sıkıntılarını aşmak için girdiğini, ancak borçlarını ödeyemeyince araç ticareti vaadiyle daha fazla borç aldığını ve borçlu kişilere sahte dekontlar gönderdiğini belirtti. Ancak, aldığı paraların büyük bir kısmını kaybettiğini ve bir kısmını sanal bahislerde yitirdiğini itiraf etti.
Birçok İsim Mağdur Oldu
Mehmet Fatih Yaylalı, Baturcan Sağdıç, Talha Molla, ve diğer isimler de bu dolandırıcılıktan mağdur olan kişiler arasında yer alıyor. Zararlar ise milyonlarca TL’ye ulaşmış durumda.
