Tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, CHP’den istifa eden 90 milletvekilinin kurduğu Yeni Parti hakkında ilk kez yazılı açıklama yaptı. İmamoğlu, mesajında “Yeni Nesil Siyaset” vurgusu yaparak Cumhuriyet, demokrasi ve adalet mücadelesine dikkat çekti.
"Mücadelemiz Cumhuriyet, demokrasi ve adalet mücadelesidir"
İmamoğlu, açıklamasında Cumhuriyet’in millet iradesine, demokrasinin ise halkın bağımsızlığına ve özgür iradesine dayandığını belirtti.İmamoğlu, “Mücadelemiz; Cumhuriyet, demokrasi ve adalet mücadelesidir” ifadelerini kullandı."Yeni Nesil Siyaset bir tercih değil, zorunluluktur"
“Yeni Nesil Siyaset” anlayışının yalnızca bir siyasi tercih olmadığını, mevcut koşullarda bir zorunluluk haline geldiğini savunan İmamoğlu; muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, gençler, kadınlar ve vatandaşlara demokrasi mücadelesinde aktif rol alma çağrısı yaptı.
















