İnegöl Belediyesi’nin kronik hastalığı bulunan ve düzenli tedavi için Bursa’daki hastanelere gitmek zorunda olan vatandaşlara yönelik başlattığı “Ücretsiz Hastane Servisi” uygulaması 2026 yılında da devam ediyor. Uygulama kapsamında yılın ilk 6 ayında 241 sefer düzenlenirken, 5 bin 201 vatandaşın ücretsiz olarak hastanelere ulaştırıldığı açıklandı.2020 yılından bu yana sürdürülen hizmet, özellikle tedavisi süreklilik gerektiren hastaların ulaşım sorununu azaltmayı hedefliyor.



Hafta İçi Her Gün Ücretsiz Servis İmkanı
İnegöl Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında yürüttüğü uygulama hafta içi her gün vatandaşların hizmetinde. Belirlenen gün ve saatlerde İnegöl’den Bursa’daki hastanelere düzenli seferler yapılıyor.Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 07.00’de Ziraat Bankası önünden hareket eden servisler, Bursa Şehir Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ulaşım sağlıyor. Salı ve Perşembe günleri ise saat 08.00’de hareket eden araçlar, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hasta taşıyor.
Kayıt İçin 153 Çözüm Merkezi Yeterli
Hizmetten yararlanmak isteyen kronik hastaların veya düzenli tedavi gören vatandaşların bir gün öncesinden 153 Çözüm Merkezi’ni arayarak kayıt yaptırması gerekiyor. Başvuru yoğunluğuna göre günlük bir veya birden fazla araçla servis planlaması yapılıyor.Bu uygulama sayesinde vatandaşlar hem ekonomik yükten kurtuluyor hem de hastanelere güvenli ve zamanında ulaşım imkânı buluyor.



















