İstanbul Havalimanı'nda gerilim dolu anlar yaşandı! Bir kargo uçağı, iniş takımlarının hidrolik arızası nedeniyle açılmamasıyla karşı karşıya kaldı. Uçak, çaresizlik içinde gövde üzerine iniş yapmaya çalışırken kritik anlar kameralara yansıdı. Neyse ki, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Havalimanı ekiplerinin hızlı müdahalesi ve pilotun soğukkanlılığı, faciayı önledi.



İGA ve havalimanı itfaiye ekipleri, olası bir yangın riskine karşı hızla harekete geçerek uçağa müdahale etti
ABD merkezli bir kargo şirketine ait olan FX6238 sefer sayılı Boeing 763 tipi uçak, bugün sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'na yaklaşırken beklenmedik bir durumla karşılaştı. Paris-İstanbul seferini tamamlayan uçak için İGA ve havalimanı itfaiye ekipleri, olası bir yangın riskine karşı hızla harekete geçerek uçağa müdahale etti. Önlem amaçlı alınan bu tedbirler, uçağın güvenli bir şekilde yerine inmesini sağladı.
Kaza İstanbul Havalimanı'ndaki hava trafiğini etkilemedi
Pilot, havalimanı yetkilileriyle koordineli bir şekilde iletişim halinde olup uçağı başarılı bir şekilde gövde üzerine indirdi. Ucuz atlatılan bu kaza, İstanbul Havalimanı'ndaki hava trafiğini etkilemedi. Diğer uçuşlar, havalimanının diğer pistlerine yönlendirildi. Hızlı ve etkili müdahale sayesinde facia önlendi.

















