Marmara Denizi’nin Tekirdağ kıyılarında her yıl bahar aylarında görülen doğal bir süreç bu yıl da etkisini gösterdi. Nisan ve mayıs aylarında artan hava sıcaklıklarıyla birlikte deniz suyu ısınırken, su altındaki mikroorganizmaların dengesi de değişti. Bu durum, planktonların hızla çoğalmasına yol açarak sahil şeridinde geniş çaplı bir alg patlamasını beraberinde getirdi.

Sahiller Turuncuya Döndü
Yaşanan biyolojik yoğunluk nedeniyle kıyı hattında deniz suyu turuncuya yakın bir renge büründü. Sahil boyunca yürüyüş yapan vatandaşlar, karşılaştıkları sıra dışı manzara karşısında şaşkınlık yaşarken, görüntüler kısa sürede sosyal medyada da geniş yankı buldu.
Uzmanlardan Rahatlatan Açıklama
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar, yaşanan renk değişiminin tamamen doğal bir süreç olduğunun altını çizdi. Deniz suyundaki bu değişimin “fitoplankton” çoğalmasından kaynaklandığını belirten bilim insanları, durumun ekosistem veya insan sağlığı açısından herhangi bir tehlike oluşturmadığını ifade etti.
















