Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik gelişmelerin yankıları sürerken, Kestel Derekızık Mahallesi Muhtarı Burcu Bayyiğit ve mahalle sakinleri, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’u ziyaret etti. Mihalgazi’deki tartışmaların ardından gerçekleşen buluşma, belediye çatısı altında birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
Toplantıda kadınların talepleri tek tek dinlenirken, Başkan Erol, gönül belediyeciliği anlayışı çerçevesinde vatandaş odaklı hizmetlerin süreceğini vurguladı:
Divan toplantısı, toplumsal dayanışma, kadınların güçlü temsiliyeti ve çocuklara yönelik anlamlı destek mesajlarıyla sona erdi. Kestel Belediyesi, gönül belediyeciliği anlayışı çerçevesinde toplumun her kesimiyle dayanışmayı sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.

Yöresel Kıyafetlerle Birlik Mesajı
Toplantıya yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar, Kestel Belediyesi’nde gerçekleştirilen divan toplantısında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Ferhat Erol, toplumsal dayanışmanın ve kardeşlik hukukunun önemine değinerek, Anadolu kadınının toplumdaki yerine dikkat çekti:“Bugün belediyemizde, memleketimize ruh veren Anadolu kadınlarını, kıymetli ablalarımızı ve annelerimizi misafir ettik. Hayat tecrübelerini dinledik, tavsiyelerini not aldık, dualarına talip olduk. Bir şehrin bereketi annelerin duasıyla artar, bir toplumun gücü kadınlarının irfanıyla yükselir.”
Beyaz Başörtüsüne Manevi Vurgu
Başkan Erol, beyaz başörtüsünün taşıdığı manevi anlamı da hatırlatarak şunları söyledi:“Beyaz başörtüsü bu topraklarda saf inancımızın nişanesidir. Temizliğin, iffetin, vakar ve teslimiyetin sembolüdür. Annelerimizin dualı dudaklarını, merhametle çarpan yüreklerini ve sabırla yoğrulmuş hayatlarını anlatır.”
Toplantıda kadınların talepleri tek tek dinlenirken, Başkan Erol, gönül belediyeciliği anlayışı çerçevesinde vatandaş odaklı hizmetlerin süreceğini vurguladı:“Makamları ve mekânları anlamlı kılan insandır. İnsanın değeri mevkiyle değil, Allah katındaki kıymetiyle ölçülür.”
Muhtar Bayyiğit’ten Dayanışma Mesajı
Derekızık Mahalle Muhtarı Burcu Bayyiğit ise konuşmasında ziyarete bir muhtar kimliğiyle değil; bir anne, bir kadın ve vatan evladı olarak katıldığını belirtti:“Bizim milli kıyafetimiz şerefimizdir. Mahallemizde bir vatandaşımıza yardım ettiğimizde üzerimizdeki hiçbir kıyafetin önemi yok. Biz kendi yaptığımız hizmetlerle anılmak istiyoruz. Mihalgazi’de yaşanan tatsız gelişmelerin ardından destek amacıyla bugün Belediye Başkanımıza ziyarette bulunduk.”
Minik Melike’ye Tablet Desteği
Toplantıya katılan küçük Melike de buluşmaya ayrı bir renk kattı. Başkan Erol, Melike’ye tablet hediye ederken, öğrencinin okuluna yönelik televizyon talebinin de en kısa sürede karşılanacağını bildirdi.
Divan toplantısı, toplumsal dayanışma, kadınların güçlü temsiliyeti ve çocuklara yönelik anlamlı destek mesajlarıyla sona erdi. Kestel Belediyesi, gönül belediyeciliği anlayışı çerçevesinde toplumun her kesimiyle dayanışmayı sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.






















