Nilüfer Belediyesi, gençlerin gönüllülük bilincini güçlendirmek ve doğayla iç içe deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla “Nilüfer Sürdürülebilir Gelecek Yaz Kampları”nı hayata geçirdi. Program, “Gönüllülük ve Gençlik Liderliği Kampı” ile başladı.





Doğa İçinde Yoğun Program
Fadıllı Havacılık ve Doğa Sporları Merkezi’nde düzenlenen 3 günlük kampta 18-26 yaş aralığındaki 27 genç bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi’nin Bir Bulut Olsam Derneği, Alternatif Yaşam Derneği, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirdiği etkinlikte gençler; atölyeler, söyleşiler, takım oyunları ve eğitimlerle dolu yoğun bir programdan geçti.
Liderlik ve Gönüllülük Vurgusu
Kamp boyunca gençler, gönüllülük kültürü ve gençlik liderliği üzerine interaktif çalışmalar yaptı. Kendini tanıma, ekip olma ve liderlik becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlikler dikkat çekti.
Belediye Yöneticileri Gençlerle Buluştu
Program kapsamında Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Bukle Erman ve Emre Karagöz de gençlerle bir araya geldi. Erman ve Karagöz, üniversite yıllarındaki gönüllülük deneyimlerini ve kariyer yolculuklarını gençlerle paylaşarak ilham verdi.
Gençlerden Proje Üretimi
Kampın önemli başlıklarından biri de proje yazımı eğitimi oldu. Gruplara ayrılan gençler, kendi projelerini geliştirerek jüriye sundu. Değerlendirilen projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.
Kamp Sertifikaları Verildi
Etkinlik, gençlere katılım sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. Program, gençlerin hem sosyal hem de kişisel gelişimlerine katkı sunan verimli bir buluşma olarak tamamlandı.




















