Lübnan topraklarından yaklaşık 48 saat sonra İsrail'in kuzeyine roketler fırlatıldı ve bölgede sirenler çaldı. Saldırıyı Hizbullah üstlendi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, kuzeydeki bazı bölgelerde roket saldırıları nedeniyle sirenlerin aktif hale geldiği bildirildi.

Saldırıya ilişkin detaylar verilmedi
Saldırıya dair detay verilmezken, sosyal medyada Celile'nin batısındaki bir bölgede İsrail'e ait hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiğini gösteren görüntüler paylaşıldı. Bölgede hava savunma sisteminin roketleri imha ederken meydana gelen patlama sesleri duyuldu. Resmi makamlardan ise can kaybı veya maddi hasara ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.
Saldırıyı Hizbullah üstlendi
Hizbullah, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi. Açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Şemaa beldesine düzenlediği saldırıya misilleme olarak onlarca katyuşa roketinin ateşlendiği belirtildi. Ayrıca, İsrail'in yasa dışı Matzuva yerleşim biriminin de hedef alındığı ifade edildi. Lübnan basını ise İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ramya ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenlediğini bildirdi.


















