Uludağ’ın zirveye yakın göller bölgesi, yaz mevsiminde ortaya çıkan sıra dışı görüntülerle doğa tutkunlarının ilgi odağı oldu. Buzla kaplı alanlar ve masmavi göllerin oluşturduğu manzara, adeta kutup coğrafyalarını andırdı.




Zirvede Beklenmedik Soğuk ve Buzul Görünümü
Bölgeyi inceleyen deneyimli dağcı İsmet Şentürk, temmuz ayında olmasına rağmen buzulların büyük bölümünün varlığını koruduğunu belirtti. Zirvede gece hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğünü, bazı noktalarda ise eksi 5 derece seviyelerinin görüldüğünü aktardı.
Rekor Kışın Etkisi Hâlâ Sürüyor
Uzmanlara göre göllerdeki olağanüstü doluluk, geride kalan kış mevsiminden kaynaklanıyor. 2026 kışının son 62 yılın en yağışlı dönemlerinden biri olduğu belirtilirken, yoğun kar örtüsünün geç erimesi su seviyelerini olağan dışı şekilde artırdı.
Karagöl’de Taşkın Sınırına Yaklaşan Seviye
Bölgedeki en dikkat çekici değişimlerden biri Karagöl’de yaşandı. Su seviyesinin yürüyüş yollarına kadar yükseldiği, bazı alanlarda ise taşma sınırına yaklaşıldığı gözlemlendi.



















