Yıldırım Belediyesi tarafından çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve keyifli bir yaz tatili geçirmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen Geleneksel Mahalle Çocuk Şenlikleri’nin yeni adresi Demetevler Mahallesi oldu.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilen şenlik, Rauf Denktaş Parkı’nda yüzlerce çocuğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel oyunların yaşatıldığı etkinlikte çocuklar; halat çekme, çember çevirme, yumurta taşıma, ip atlama ve mendil kapmaca gibi oyunlarla doyasıya eğlendi.

Hacivat-Karagöz ve Jonglör Gösterileri Büyük İlgi Gördü
Miniklerin keyifli vakit geçirmesi için hazırlanan etkinliklerde sahnelenen Hacivat-Karagöz gösterisi ve jonglör performansları da büyük beğeni topladı. Çocuklar, hem eğlendi hem de geleneksel kültürün önemli unsurlarını yakından tanıma fırsatı buldu.
Şenliğin sonunda çocuklara dondurma ve balon ikram edilerek günün mutluluğu taçlandırıldı.

Başkan Yılmaz’dan Miniklere Sürpriz Ziyaret
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da Geleneksel Mahalle Çocuk Şenlikleri’ne katılarak çocukların heyecanına ortak oldu. Sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Yılmaz, miniklerle sohbet ederek onların mutluluğunu paylaştı.
Çocuklarla birlikte geleneksel oyunlara da katılan Yılmaz, etkinlik alanında renkli anlar yaşanmasını sağladı.

“Çocuklarımızın Mutluluğu Bizim İçin En Büyük Hazine”
Çocukların mutluluğunu merkeze alan projeler hayata geçirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şunları söyledi:
“Hayata geçirdiğimiz her projede sizlerin yüzünü güldürmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın mutlu olduğu ve geleceğe güvenle bakabildiği bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz.”

Yıldırım’da Çocuklara Yönelik Çalışmalar Sürüyor
Başkan Yılmaz, kütüphaneler, spor tesisleri ve kültür-sanat projeleriyle çocukların gelişimine destek verdiklerini ifade ederek, Geleneksel Mahalle Çocuk Şenlikleri ile de yaz tatilinde çocukların sosyalleşmesini ve eğlenceli zaman geçirmesini amaçladıklarını belirtti.
Yılmaz, “Yıldırım’da her çocuk kendini özel hissetsin istiyoruz. Bizim için evlatlarımızın mutluluğundan daha kıymetli bir hazine yok. Yıldırım sizinle güzel” dedi.
Yıldırım’ın farklı mahallelerinde çocukları eğlence ve çeşitli oyunlarla buluşturmaya devam edecek Geleneksel Mahalle Çocuk Şenlikleri, 31 Ağustos’a kadar sürecek.





















