Bursaspor Basketbol Kulübü’nün 4. Seçimli Olağan Genel Kurulu'nun 2. Toplantısı, bugün Barış Gençlik ve Spor Salonu’nda çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirildi. 142 üyeden 56'sının katıldığı kongrede, tek aday olan Sezer Sezgin yeniden başkan seçilerek camiada güven tazeledi.
Her zaman şeffaf olduklarını vurgulayan Sezgin, sürdürülebilirliğin kendileri için önemli olduğunu belirtti
Sezer Sezgin, kongre üyeleri ve basın mensuplarına yaptığı konuşmada, bu sezon yeni bir yapılanmaya girdikleri için sezona geç başladıklarını belirtti. Tüm takımlar Haziran ayında transferlerini tamamlarken, dar bir havuzdan kadrolarını ancak Ağustos başında kurabildiklerini ifade etti. Genel menajerliğe Türkiye Basketbol Federasyonu’nda uzun yıllar ligler direktörü olarak görev yapan Özgün Önver’i getirdiklerini ve ardından Avrupa’da saygı gören, EuroLig’de yıllarca baş antrenörlük yapan Jure Zdovc’a takımı emanet ettiklerini söyledi. Sezgin, önceliklerinin formanın hakkını veren, terinin son damlasına kadar savaşan ve yenilse de taraftarın ayakta alkışladığı bir takım oluşturmak olduğunu ve bunu başardıklarını düşündüğünü belirtti.Sezgin, ayrıca bu sezon 1.8 milyon dolar (58 milyon TL) ile ligin en düşük bütçeli takımı olduklarını, bu bütçeye oyuncular, teknik ekip, altyapı, idari kadro ve seyahat organizasyonlarının da dahil olduğunu vurguladı. Ekonomik kriz nedeniyle bütçede küçülmeye gitmeleri gerektiğini, ancak basketbolun sadece ana sponsorların desteğiyle sürdürülebilen bir branş olduğunu ifade etti. Ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen oyuncu, teknik ekip ve personel maaşlarını, SGK ve vergilerini zamanında ödeyen bir kulüp olmak istediklerini ve şu anda bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Her zaman şeffaf olduklarını vurgulayan Sezgin, sürdürülebilirliğin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Bursaspor’un İstanbul ve Avrupa takımları ile mücadele ettiği tek branşın basketbol olduğunu ve bu doğrultuda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Sezgin, hiçbir zaman hata yapmak istemediklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
ING Erkekler Basketbol Türkiye Kupası’nda play-off’u averajla kaybettik
Sezer Sezgin, Bursaspor taraftarına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele ettikleri sezonu değerlendirdi. İsrail takımlarıyla yaşanan sorun nedeniyle 4 maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kaldıklarını ve diğer gruplardaki takımların 2 galibiyetle bir üst tura çıkarken, kendilerinin 3 galibiyete rağmen averajla bir üst tura çıkamadıklarını belirtti. Alman Telekom Bonn ve İsrail'in Hapoel Holon takımlarını deplasmanda yenerek taraftarlara büyük gurur yaşattıklarını söyledi. Zdovc’un görevden ayrılmasının ardından, Bursa’nın evladı Serhan Kavut'u göreve getirdiklerini ve sezonu iyi bir yerde bitirdiklerini düşündüğünü ifade etti. Ligde ise son maçta Fenerbahçe Beko'ya 2 uzatma sonunda yenilerek play-off'u 2’li averajla kaybettiklerini ve ligi 9. sırada tamamladıklarını anlattı. O karşılaşmadaki atmosferle Türkiye’nin gündemine oturduklarını belirtti. ING Erkekler Basketbol Türkiye Kupası’nda play-off’u averajla kaybettiklerini belirten Sezgin, büyük Bursaspor taraftarına desteklerinden dolayı tekrar teşekkür etti.Sezer Sezgin’in yönetim kurulu listesi de açıklandı. Bursaspor Basketbol Kulübü’nün yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Asil Üyeler:- Sezer Sezgin
- Onur Çelikyay
- Selçuk Çelik
- Mete Megrel
- Tolga Çevikel
- Şevki Köksal
- Ersoy Tabaklar
- Serhat Akgün
- Tolga Kayaer
- Haluk Parlamış
- Muharrem Göral
- Aydın Keskin Kadıoğlu
- Onur Dağlı
- Atilla Yıldıran
- Basri Açıkgöz
- Orhan Karaca
- Barış Dede
- Özgür Gürkan Erdem






















