Gerçekleşen açılışta CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş: “Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz hizmet üretmeye devam ediyor. Siz ne yaparsanız yapın, nasıl kısıtlamalar oluşturursanız oluşturun, yargı sopasıyla ne kadar müdahale etmeye devam ederseniz edin, Cumhuriyet Halk Partisi hizmet üretmeye devam edecektir. Bugün yine bir açılış için buradayız. Geldiğimiz günden beri Bursa'da yarattığınız kent yoksulluğunu yenmek için belediye başkanlarımız büyük bir çaba gösteriyor. Bir taraftan çalışmalarımızı engelliyorsunuz, diğer taraftan açtığımız kreşleri engelliyorsunuz. Kendi zamanında ödemediğiniz vergi ve sigorta borçlarını ödetmeye çalışıyorsunuz. Kesintiler yapıyorsunuz. Yine de engelleyemiyorsunuz. Bu sefer yargı sopasıyla dizayn etmeye çalışıyorsunuz. Yani bu kentin yoksul insanlarına yardım eden belediyelerimize karşı yaptığınız bütün bu müdahaleler, aslında vatandaşı cezalandırmaktır. Bizi engelleyerek vatandaşlarımızı cezalandırıyorsunuz. Dün Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve iki ay önce Esenyurt Belediye Başkanımız Ahmet, hiçbir suçları olmadığı halde hukuksuz bir şekilde içerideler. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu halkın seçtiği, Esenyurt'ta iki kişiden birinin oyunu verdiği, Beşiktaş'ta ise üç kişiden ikisinin oyunu almış bir belediye başkanına yaptığınız bu muamele, aslında halka cezalandırmak demektir. Çünkü belediye başkanlarımız sadece hizmet üretiyorlar; onların hayatını kolaylaştıracak, daha rahat yaşama alanları oluşturabilecek hizmetler sunuyorlar. Ama biliyoruz ki, belediyelerimizin çok başarılı olacağına siz inanmıyorsunuz. Bundan dolayı korkuyorsunuz. Belediyelerimizin yapacağı hizmetlerden genel iktidara yürüyeceğimizi iyi biliyorsunuz. Bu nedenle sizin bu korkunuz ve endişeniz var. Ama ne yaparsanız yapın, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler hizmet üretmeye devam edecektir. Ve şuna da inanıyoruz: İlk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaktır.” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın: “Nilüferlilere, Ahmet Yesevi Mahallesi’ne hayırlı olsun. Sayılarını artırmak için rekabet edelim. Bir sen, bir ben yapalım ki rekabette vatandaş kazansın. Ticarette de, siyasette de böyle. O yüzden çok uzatmak istemiyorum. Başarılar diliyorum. Başkanlarımız siyasi mesajları zaten verdiler. Biz, çalışmalarımızla, halka yakın duruşumuzla onlara çözüm üreterek en iyi cevabı sandıkta hep birlikte vereceğiz. Buna şüphemiz yok. Bunun için işimizi düzgün yapacağız; hukuka, yasalara uygun ve hiçbir demokratik teamüle mahal vermeyecek şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Onlar kendi bildiklerini, biz de doğru bildiğimizi yapacağız. Dediğim gibi, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu: “Siyasi mesajlar zaten başkanımız tarafından verildi. Şimdi başkanımızı öğrenmiş olduk. Hadi Başkan'dan, Nilüfer'de dört yüz on yedinci fark varmış. İnşallah beş yüzü de geçeriz, binleri konuşuruz. Rekabet bu anlamda çok önemli ve çok güzel. Her şey halkımız için, Bursa'mız için. Bu konularda sonuna kadar arkasındayız. Büyükşehir adına bütün desteğimizin arkasındayız. Çok teşekkür ediyorum.“ dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir: “Bugün, dört yüz on yedinci parkımızı açıyoruz. Erkan Başkan oradan söyledi, benimki altı yüz doksan dedi. Ben de dedim ki, seninki altı yüz doksan, sen İller Bankası payını benden zaten yüzde elli fazla alıyorsun. Farklarımızın da yüzde elli fazla olması normal. Alanımız da tabii biraz daha büyük ama rekabet önemli. Altı yüz doksana bir anda yetişmek zor olabilir. Ancak burada kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmaya da devam edeceğiz hep birlikte. Biz mahallelerde daha çok böyle buluşma noktaları oluşsun istiyoruz. Vatandaşımızın televizyon karşısından çıkmasını sağlamalıyız. Çünkü aileler ortam yaratmadığınız zaman evde kalmak zorunda kalıyor. Anne bir televizyonda bir dizi izliyor, baba başka bir şey izliyor, çocuklar telefonların içinden çıkamıyor. Biz mahallelerde yeni alanlar oluşturalım. Burada yaz akşamlarını geçirebilirler. İsterlerse kendi çayını, kahvesini alsınlar, hafif kahvaltılık malzemelerini de getirsinler. Gelsinler, komşularıyla burada gece boyunca vakit geçirsinler. Güvenli, temiz ortamlar yaratalım. Çocuklar ortalıklarda oynasınlar, sosyalleşsinler. Bu mekanlara çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bütün Bursa için bizim de yüz güldüren projelerimizin arasında bu mahalle buluşma noktaları var. Burayı bu anlamda da düşünebiliriz. İsterse Nilüfer Kafe'mizden uygun koşullarla çayını alabilecek veya buralarda oturabilecek. Yaz boyunca yerde minderlerimiz üzerinde belki vakit geçirecekler. Burası bir buluşma alanı olacak.
Dört yüz on yedinci park ve tabii Nilüfer. Her ne kadar Osmangazi kadar parti yok dese de başkanımız, herkesin yaşamak istediği yer. Ben nüfusa da baktım; geçen yılki nüfusları Osmangazi'de azalmış, Yıldırım'da da azalmış. Sadece Nilüfer'de artış var. Çünkü herkes Nilüfer'de yaşamak istiyor. Buradaki yaşam kalitesi, değerler, kültür, sanat ve diğer etkinlikler hepimizin hem Bursa içinden göç alan hem de Türkiye'den göç alan bir bölge ve herkesin yaşamak istediği bir yer. Bu yaşam kalitesini daha da yukarı çıkararak Osmangazi ile rekabet edeceğiz tabii. Farkımız aslında Zümrüt Parkımızı beş ay içinde yaptık değerli arkadaşlar. O yüzden hem buraya katkı sağlayan arkadaşlarımıza hem de Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze ayrıca çok teşekkür ederiz. Altı bin dokuz yüz beş metrekarelik bir alan. Bunun sekiz yüz metrekarelik bir kısmında halı sahamız var. Onun yanında oyun alanları ve kum parkı gibi alanlar da mevcut. Biraz tabii yeşillendirme ile ilgili sorunumuz yok ama ağaçlandırma ile ilgili bir miktar sorunumuz vardı. Burada yirmi ağaç vardı, biz otuz iki ağaç daha ekledik. Burası, ağaçların altında güzel bir ortam haline gelecek umudundayız.
Yine baktığımızda Nilüfer'de toplam iki milyon dokuz yüz seksen beş bin metrekare park alanımız var. Kişi başına park alanı olarak baktığınızda yaklaşık beş metrekare düşüyor. Bu oran, yeşil alan değil de park alanı olarak düşündüğümüzde bence oldukça düşük. Bunu da beşten on beşe çıkarmak lazım. Daha çok yeşil alan, daha çok vakit geçirilecek alanlar yaratmamız gerekiyor. Beş yeni parkımız daha geliyor; onların son düzenlemeleri yapılıyor. Ahmet Yesevi Parkımız ve kafemizle birlikte Balat'ta, Demirci'de, Işıktepe'de ve Doğanköy'de de yeni parklarımız var. Yirmi üç Nisan Mahallesi'nde daha büyük bir parkımız var; yirmi altı dönüm. Yine Nilüfer Belediyesi, halkın kendine keyifli anlar yaşatacağı işleri yapmaya devam edecek. Her zaman söylediğimiz gibi, Nilüfer herkesin aklını yansıttığı, hepimizin olan bir Nilüfer olacaktır. Bu yolda da çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.