Bursa 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık, müşteki aile üyeleri ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme salonunda zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, sanığın ifadeleri acılı aileyi bir kez daha derinden yaraladı.

Sanığın "Sesler Duyuyordum" Savunması Tepki Çekti
Duruşmada savunma yapan sanık, olay sırasında "sesler duyduğunu" ileri sürerek cinayeti bu nedenle işlediğini iddia etti. Ayrıca çocukların kendisinden olmadığı yönünde ithamlarda bulunan sanığın ifadeleri, salonda hazır bulunan yakınlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.
Sanık avukatı ise müvekkilinin akıl sağlığının yeniden değerlendirilmesini talep ederek tahliye başvurusunda bulundu. Ancak dosyada yer alan mevcut sağlık raporunda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde değerlendirme bulunduğu öğrenildi.

Görgü Tanığı O Anları Anlattı: "Saldırı Aniden Gerçekleşti"
Mahkemede dinlenen görgü tanıklarından biri, olayın yaşandığı parkta çift arasında herhangi bir yüksek sesli tartışma duymadığını söyledi. Tanık, saldırının aniden gerçekleştiğini belirterek, sanığın yanında taşıdığı bıçakla Sevgi Yandık'a defalarca saldırdığını anlattı. İfadeye göre genç kadın yere düştükten sonra da caninin saldırısı devam etti.

Acılı Baba Volkan Yandık: "Kızımı Daha Önce de Bıçaklamıştı"
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklamalarda bulunan Sevgi Yandık'ın babası Volkan Yandık, sanığın daha önce de kızına şiddet uyguladığını söyledi. Kızını defalarca uyardığını anlatan acılı baba, yaşananların göz göre göre geldiğini ifade etti.
Mahkemenin kendi açılarından olumlu geçtiğini belirten baba Yandık, sanığın ifadelerinde sürekli çelişkiye düştüğünü savundu. İlk ifadesinde uyuşturucu etkisinde olduğunu söyleyen sanığın duruşmada tam tersini iddia ettiğini hatırlatan baba, katilin cezadan kurtulmak için farklı savunmalar geliştirdiğini dile getirdi. Kızının sanığı çok sevdiğini söyleyen baba, torunlarının annesiz kaldığını vurgulayarak adaletin yerini bulmasını istedi.

Anne Vildan Yandık Mahkeme Salonunda Fenalaştı
Sevgi Yandık'ın annesi Vildan Yandık da duruşma sırasında yaşadığı duygusal çöküşü anlattı. Sanığı karşısında görünce kızının son anlarının gözünün önüne geldiğini söyleyen anne Yandık, özellikle vahşetin küçük çocuğun gözü önünde gerçekleşmesinin acılarını daha da büyüttüğünü ifade etti.
Sanığın suçunu hafifletmeye çalıştığını belirten anne, mahkeme heyetinin gerçeği gördüğüne inandığını ve sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti.

Aile Avukatı Nazlı Ceren Şendoğan: "Cinayet Planlı Şekilde Gerçekleşti"
Dosyayı takip eden avukatlardan Nazlı Ceren Şendoğan ise olayın sıradan bir tartışma sonucu yaşanmadığını savundu. Açıklamasında, sanığın eski eşini barışma bahanesiyle dışarı çağırdığını belirten Şendoğan, olayın başından itibaren planlı şekilde ilerlediğini ifade etti.
Genç kadının parkta çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğünü aktaran avukat, darbelerin büyük bölümünün ölümcül nitelikte olduğunu söyledi. Ayrıca saldırının, Sevgi Yandık yere düştükten sonra da devam ettiğini belirtti.
Avukat Şendoğan, sanığın duruşma boyunca pişmanlık göstermediğini, ifadelerini sürekli değiştirdiğini söyledi. Dosyada bulunan güvenlik kamerası kayıtları ve toplanan delillerin cinayetin tasarlanarak işlendiğini ortaya koyduğunu belirten avukat, yargılamanın sağlıklı ilerlediğini düşündüklerini söyledi.

Bursa Yıldırım'daki Park Cinayetinin Detayları
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay, 27 Ağustos 2025 gecesi Bursa'nın Yıldırım ilçesinde meydana gelmişti. Annesiyle yaşayan 27 yaşındaki Sevgi Yandık, eski eşi tarafından konuşma bahanesiyle evinden çağrılmıştı. Yanına 3 yaşındaki çocuğunu alan genç kadın, eski eşiyle mahalledeki parkta buluşmuştu.
Bir süre sonra taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede şiddete dönüşmüş, yanında bıçak taşıdığı belirlenen saldırgan genç kadına art arda saldırmıştı. Ağır yaralanan Sevgi Yandık, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı.
Olay sonrası kaçan zanlı daha sonra polis merkezine giderek teslim olmuştu. Soruşturma sürecinde ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde ise sanığın, Sevgi Yandık ve küçük çocukla birlikte parka doğru yürüdüğü anlar yer almıştı.
İkinci Duruşma 8 Temmuz'da Görülecek
Mahkeme heyeti, eksik tanığın zorla getirilmesine karar verirken, tutuklu sanığın cezaevindeki tutukluluk halinin devamına hükmetti. Dava, 8 Temmuz'da görülecek ikinci duruşmayla devam edecek.























