"Birinci Vazifen" Mitingi Bursa’da Neyi Değiştirecek?
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan “Terörsüz Türkiye Komisyonu” çalışmalarına hız verirken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu siyasi gündemi sarsacak bir adım atıyor. Yarın Bursa'da yapılacak “Birinci Vazifen” mitingi, yalnızca bir siyasi etkinlik değil, aynı zamanda ideolojik bir duruşun güçlü bir yansıması olacak.
Mitingin ismi olan “Birinci Vazifen”, doğrudan Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne gönderme yapıyor:
"Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir."
Bu sözlerle başlayan hitabe, Türk gençliğine bırakılan en büyük görev olarak kabul edilir. İYİ Parti’nin bu ifadeyi mitinge isim olarak seçmesi, Atatürkçü çizgiyi sahiplenme ve Cumhuriyet değerlerini yeniden yükseltme kararlılığını yansıtıyor.
Mitingin gençler üzerindeki etkisi ise ayrı bir merak konusu. Atatürk’e doğrudan atıfta bulunan bu söylem, özellikle Cumhuriyetçi, laik ve milliyetçi değerlerle yetişmiş gençler üzerinde duygusal bir bağ yaratabilir. Ancak gençliğin bugünkü öncelikleri artık yalnızca idealist cümleler değil; ekonomi, eğitim, ifade özgürlüğü ve geleceğe dair somut adımlar. Bu nedenle miting alanında verilecek mesajların vizyoner ve çözüm odaklı olması gerekiyor.
Öte yandan, Bursa siyasetinde yükselen bir başka isim daha dikkat çekiyor: İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu. Bursa kamuoyunda adeta ikinci siyasi marka haline gelen Türkoğlu, güçlü söylemleri, halkla kurduğu doğrudan temas ve sahadaki aktifliği ile öne çıkıyor.
Artvin Milletvekili ve önceki dönem bakanlarından Faruk Çelik ile birlikte Bursa'nın en tanınan siyasi figürlerinden biri haline gelen Selçuk Türkoğlu’nun da mitingde yapacağı konuşma merakla bekleniyor. Bursalılar iyi biliyor ki, kendisine söz verilirse en az genel başkan kadar etkileyici, donanımlı ve sahici bir konuşmaya imza atacaktır. Yarınki mitingde bu beklenti oldukça yüksek.
TBMM’de kurulan “Terörsüz Türkiye Komisyonu”na karşı İYİ Parti’nin tutumu ise mitingde yanıtı beklenen bir başka konu. İYİ Parti bu komisyonun terörle mücadelede gerçekçi değil, siyasi bir vitrin çalışması olduğunu savunuyor. Müsavat Dervişoğlu’nun bu konudaki eleştirileri ve alternatif çözüm önerileri, mitingin en dikkat çeken başlıklarından biri olacak.
Sonuç olarak, “Birinci Vazifen” mitingi, İYİ Parti için yalnızca bir halk buluşması değil; ideolojik pozisyonunu netleştireceği, gençlere sesleneceği ve siyasi gücünü sahaya taşıyacağı önemli bir eşik. Müsavat Dervişoğlu’nun liderliğinde verilecek mesajlar kadar, Selçuk Türkoğlu’nun da kürsüde yapacağı konuşma, mitingin nabzını belirleyecek.
Yarın Bursa’da sadece bir miting değil, aynı zamanda Cumhuriyet değerlerinin meydanla yeniden buluşması yaşanabilir.
Meydan dolarsa, ses güçlü çıkar. Ses güçlü çıkarsa, değişim daha gür yankılanır.
Yarın ola, hayrola.




























